• pagetitle pagetitle pagetitle

Mind: Dagdromen

Ken je dat? Even niks doen? Even dagdromen zonder iets te moeten? Een kopje koffie drinken terwijl je gewoon even voor je uitstaart of bijvoorbeeld de tuin observeert?

Tegenwoordig zijn we druk, of beter gezegd; we maken ons druk.

Bijna ieder moment zijn we wel met iets bezig. Is het niet werk, huishouden, kinderen of andere dagelijkse dingen, dan is het wel met de telefoon, televisie of laptop.

Op deze manier krijgt ons brein en daarmee lichaam bijna nooit zijn zo nodige rust. Stress van bijvoorbeeld werk, relatie of kinderen heeft al een enorm effect op ons lichaam en brein, en dan geven wij het ook nog eens geen rust met overbelasting (burn-out) als gevolg. 

Door jezelf geen rust te geven sluit je jezelf af voor creativiteit en effectiviteit. Het gevolg is dat je nog harder moet werken om iets voor elkaar te krijgen wat je in rust zo voor elkaar hebt. Is het niet herkenbaar dat als je terugkomt van vakantie je bepaalde dingen ineens ziet of doet terwijl je er voor de vakantie veel langer over had gedaan?

Mijn tip: doe eens regelmatig, al is het maar voor een paar minuten, helemaal niets. Staar relax voor je uit als je in de ochtend een kop koffie drinkt. Verlies jezelf in een dagdroom als je op de trein of bus zit te wachten. Je zult het ontspannende effect ervaren. Dagdromen is goed om de dagelijkse prikkels te verwerken en ingevingen ontstaan vaak in een dagdroom.

Iedere vrijdag om 11:00 geven wij een Chi-Mento Balance workout om tot rust te komen. Daarnaast mediteren wij regelmatig in de Masterclass over Mindset.

Ontspannende groet,

Onno

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.