Sport: Supervised training vs personal training

Wat is nu precies supervised training en hoe is het ontstaan?

Als personal trainer had ik goede resultaten. Ik kon alleen in mijn eentje niet zo veel mensen trainen. Daarom wilde ik Chi-Mento opstarten, ik wilde meer mensen begeleiden naar een fit leven.

De term supervised training heb ik bedacht voor Chi-Mento. Als trainer kun je in mijn ogen makkelijk de aandacht verdelen en dus meerdere mensen tegelijk trainen.

De supervised training is perfect uitgepakt. Waar ik eerst met regelmaat goede resultaten had, worden we er nu mee om de oren geslagen. Als leden consistent 2-3 keer per week komen trainen, zijn de resultaten vergelijkbaar als toen ik personal trainer was.

Op sommige vlakken vind ik zelfs dat de supervised training nog beter werkt dan personal training!

- Omdat wij als trainers de aandacht moeten verdelen leren onze leden om eerder zelfstandig te trainen dan toen ik personal trainer was.

- Als klanten klaar waren met een personal trainingstraject van bijvoorbeeld 3 maanden moesten ze zelfstandig in een reguliere sportschool gaan trainen. Het is dan moeilijk om de opgedane kennis vast te houden en de oefeningen goed uit te blijven voeren. Daarnaast heeft iedere trainer wel zijn eigen mening over een training dus werden klanten van mij onzeker van al die verschillende meningen. Bij de supervised training zijn wij altijd aanwezig en word je dus het hele jaar door begeleid. Bij Chi-Mento hebben we eenduidigheid betreft de trainingen, dus elke collega zal ongeveer hetzelfde zeggen.

- Bij een personal trainer betaal je makkelijk 50 euro voor een training. Bij 2x per week trainen kost dat 400 euro per maand en dan heb je alleen personal training, misschien inclusief voedingsadvies en meet en weeg momenten.

- Bij Chi-Mento betaal je bij een jaarcontract 61 euro per maand voor een all-in pakket. Dat scheelt 340,- per maand! Hierin zit supervised training, persoonlijke trainingsschema’s en koffie en thee. Maar het biedt nog meer; 4x per week small group trainingen, 3 keer per week boksen, Chi-Mento Balance, hardlopen, gratis masterclasses over mindset, voeding en yoga/meditatie, korting op lifestyle trajecten en korting op overige programma’s.

Nog steeds ben ik iedere dag blij en trots op Chi-Mento. Ik wilde de kwaliteit van personal training toegankelijk maken. Dit is gelukt en zelfs nog meer. Chi-Mento is een Lifestyle organisatie, want ik wilde niet zomaar een sportschool ;-) Hier zal in de toekomst meer over bekend worden.

Wil je toch een keer die extra push dan zijn er mogelijkheden voor een personal training. Bel ons even voor meer info.

Onno van Kerkhof

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.